Кожен десятий українець купував в цьому році квиток на літак

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у вересні провів велике дослідження. Питання, які задавалися респондентам, стосувалися роботи українських і зарубіжних авіакомпаній.

Соціологи КМІС ставили перед собою завдання з’ясувати наскільки популярним став авіатранспорт серед українських громадян і як часто вони користуються послугами авіакомпаній для подорожей по країні і за кордон.

Згідно з результатами дослідження, 9,7 відсотка українців протягом попередніх 18 місяців купували авіаквитки. З них 7,1 відсотка купували квитки на міжнародні рейси, а 1,6 відсотка – на рейси до міст України.

Основною умовою, яка сприяла покупці українцями авіаквитків на рейс тієї чи іншої авіакомпанії, були низькі ціни. Цей фактор ставав вирішальним при покупці авіаквитків для 57,6 відсотка пасажирів.

Про високий рівень обслуговування авіакомпаній заявили всього лише 25,5 відсотка громадян України, а з пунктуальністю роботи авіаперевізників проблеми ще більші: тільки 14,8 відсотка пасажирів повідомили, що рейси виконувалися вчасно.

У той же час, за інших рівних умов і характеристиках, 39,3 відсотка респондентів, які мали досвід придбання авіаквитків, надавали перевагу іноземним авіакомпаніям. Любителями мандрувати авіалайнерами українських компаній виявилися 26,8 відсотка пасажирів.

Опитування проводилося методом індивідуального інтерв’ю. Було опитано 1025 респондентів старших 18 років з усіх регіонів України, крім Автономної республіки Крим.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що пасажиропотік в міжнародному аеропорту «Харків» у жовтні виріс на рекордні 70 відсотків.

Один з найбільших європейських лоукостерів – авіакомпанія Wizz Air – за три квартали 2019 року наростила пасажирооборот на рейсах з/в Україну на 68 відсотків.