Здійснено найтриваліший безпосадочний авіапереліт

Схоже, що в австралійській авіакомпанії Qantas Airways хочуть по кілька разів на рік встановлювати неймовірні рекорди, які варті того, щоб тут же потрапляти до книги Гіннеса.

Днями встановлений черговий рекорд у світовій авіації, який, безумовно, вже увійшов в історію як найтриваліший і найдовший пасажирський рейс.

Екіпаж у складі чотирьох пілотів авіалайнера Boeing-787-9 Dreamliner компанії Qantas Airways здійснив прямий безпосадочний рейс з Лондона до Сіднея, подолавши 17 тисяч 800 кілометрів без дозаправки. При цьому переліт між двома столицями зайняв 19 годин і 19 хвилин.

На офіційній сторінці авіаперевізника в соціальній мережі Twitter повідомляється, що «рейс QF7879 приземлився в Сіднеї після перельоту без зупинки з лондонського аеропорту «Хітроу», який тривав 19 годин і 19 хвилин».

Політ проходив в тестовому режимі, тобто всі 50 осіб, які перебували на борту, не були звичайними пасажирами. У тестовому польоті брали участь співробітники авіакомпанії Qantas Airways, фахівці, які досліджують вплив безпересадочних польотів на людей з фізичної та психологічної точок зору, а також кілька журналістів, щоб зафіксувати і розповісти подробиці рекордного перельоту.

Щоб потрапити з Лондона до Сіднея авіалайнер перетнув повітряний простір Німеччини, Польщі, Білорусі, Росії, Казахстану, Китаю, Філіппін та Індонезії. За час польоту пасажири мали можливість двічі зустріти світанок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що попередній рекордний політ був виконаний менше місяця назад між Нью-Йорком і Сіднеєм тієї ж авіакомпанією Qantas Airways.

Протягом десяти місяців цього року пасажиропотік в аеропорті «Бориспіль» склав 12,6 мільйона осіб. Така кількість пасажирів була обслужена за весь 2018 рік.