В уряді вирішили всерйоз зайнятися розвитком туристичного сектора

Величезну суму грошей вирішили в українському уряді виділити на розвиток туристичної сфери. Планується створити новий державний орган, основним завданням якого на першому етапі буде розробка стратегії розвитку перспективної галузі економіки. Туристичний сектор вже через 3-5 років може приносити величезні гроші до державного бюджету країни.

Щоб інтенсивно розвивати туристичний сектор, на 2020 рік заплановано виділити 240 мільйонів гривень з державного бюджету, що в 10 разів більше, ніж в цьому році. Ця сума вразила навіть професіоналів туристичної галузі економіки.

Державне агентство з туризму займатиметься якісною аналітикою, стратегією розвитку внутрішнього туризму, підвищенням рівня надання послуг та питаннями підготовки кваліфікованих фахівців, без яких галузь не зможе повноцінно розвиватися.

Також серед пріоритетних завдань нового державного органу – покращення репутації туристичної України в очах іноземців, розвиток програми гостинності та просування українського туризму в світі.

Голова Асоціації індустрії гостинності Олександр Лієв в своєму Facebook зазначив, що «поліпшення фінансування туристичного сектора позитивно позначиться на розвитку вітчизняного туризму. Можна очікувати якісних змін в статистичних показниках вже до кінця 2020 року».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 квітня 2020 року, міністерство фінансів Туреччини вводить новий податок для власників готелів, апартаментів, гостьових будинків і кемпінгів.

Польський уряд розробив план із розвитку прикордонного туризму з Україною. Це відмінна можливість для жителів прикордонних районів подорожувати за невеликі гроші.