Цистерна врізалася в будівлю на Лонг-Айленді та викликала велику пожежу

За повідомленням Associated Press, цистерна, що перевозила 34 825 літрів палива, врізалася в покинуту будівлю на Лонг-Айленді в США і спалахнула. Інцидент ускладнив рух транспорту у регіоні. Влада каже, що частина палива з цистерни вилилася в каналізацію.

“Коли я приїхав, вогонь був усюди – на вулиці, на цистерні, в будівлях”, – сказав Джеймс Авондет, начальник пожежної охорони Роквілл-центру.

Внаслідок зіткнення цистерни з будівлею постраждав водій вантажівки. Троє зі 150 пожежників, які прибули на місце події, також зазнали поранень.

Вантажівка врізалася в покинуту будівлю на перехресті Норт-Сентер-авеню та Санрайз-Хайвей, приблизно за 48 кілометрів від Нью-Йорка.

“Було більше 9200 галонів палива, коли він не впорався з керуванням на повороті, врізався в будівлю і спалахнув”, – сказав Майкл Утаро, начальник пожежної охорони округу Нассау. Водієві цистерни вдалося врятуватися, його доставили до місцевої лікарні.

Незважаючи на витік палива в каналізацію, влада каже, що небезпеки для здоров’я та життя громадян немає.

Губернатор Нью-Йорка заявив, що Агентство з охорони навколишнього середовища та поліція штату будуть залучені до надання допомоги через вибух та витік палива.

Авондет повідомив, що сигнал про подію було подано приблизно через годину після опівночі. Занедбана будівля була зруйнована під час зіткнення, серйозно постраждала і сусідня будівля.

Пожежники швидко відреагували на сигнал і відносно короткі терміни зуміли загасити пожежу. Через пізній час доби у цьому районі нікого не було, ніхто не постраждав.