Норвегія закриває кордони

Як повідомило МЗС, Норвегія закриває свої кордони, і до країни будуть допускатися тільки громадяни, які мають статус постійного проживання.

Нові вимоги набирають чинності опівночі з 28 січня на 29 січня 2021 року. Вони спрямовані на обмеження поширення більш заразного британського штаму коронавіруса.

Винятки з вимоги робляться з гуманітарних причин, включаючи надання особливої ​​допомоги громадянам Норвегії, іноземцям, що возз’єднуються зі своїми дітьми; близьким членам сімей постійних жителів Норвегії (в коло входять тільки подружжя, партнери, неповнолітні діти, батьки).

Винятки також поширюються на журналістів і співробітників іноземних засобів масової інформації, на моряків і екіпажі авіації, на іноземців, що займаються вантажними і пасажирськими перевезеннями, на іноземців, які виконують важливі соціальні функції, і інших.

Через два тижні після введення нового запобіжного норвезькі компетентні органи оцінять їх ефективність і необхідність їх можливого продовження.

Вимога до прибулих надати негативний тест на коронавірус при в’їзді до Норвегії залишається в силі, а також попередня реєстрація мандрівників, обов’язкове прикордонне тестування і обов’язковий карантин.