Зіткнення і арешти в знак протесту проти обмежень в Італії (ВІДЕО)

“Один поліцейський був поранений, і кілька людей були затримані під час заворушень в центрі Риму. Це сталося під час протестів проти обмежувальних заходів в країні, введених через пандемію”, – повідомляє RaiNews24.

Демонстрації пройшли вчора в різних містах Італії, включаючи Рим і Мілан, за участю в основному власників ресторанів і торговців. Найбільші втрати несуть вони через рішення влади ввести жорсткі обмеження на всій території країни. Очікується, що після триденного пасхального карантину всі ресторани на Апеннінах залишаться закритими в квітні, і буде дозволено тільки продаж додому. Закритими залишаться і багато магазинів.

Акція протесту на площі Монтечиторіо в Римі переросла в зіткнення з поліцією, так як кілька десятків протестуючих спробували прорвати поліцейський кордон.

За словами очевидців, в поліцію кидали пластикові та скляні пляшки. Кілька протестувальників були затримані, але, хоча поліція взяла ситуацію під контроль, ситуація в центрі італійської столиці досі не нормалізувалася.

Серед протестних груп були помічені і представники правоекстремістських угруповань. Багато демонстрантів були без захисних масок в порушення діючих вимог. Протестуючі скандували антиурядові гасла і заявили, що вони бізнесмени, а не злочинці.

“За офіційною інформацією майже 1 мільйон осіб в Італії втратили роботу під час пандемії. Близько 5,2 мільйона італійців не вистачає грошей навіть на елементарні потреби”, – повідомляє РІА Новини.