Українські банки в минулому році отримали рекордний прибуток

Майже втричі збільшився прибуток української банківської системи в 2019 році в порівнянні з 2018 роком.

У розвитку економіки країни фінансовий сектор відіграє надзвичайно важливу роль. Від успішного функціонування банківської системи залежить робота економіки країни в цілому. Другий рік поспіль українські банки завершують з рекордними прибутками. Так, в минулому році прибуток всієї банківської системи країни склав рекордні 59,6 мільярда гривень. Цей показник майже втричі більший, ніж був зафіксований у 2018 році.

Згідно з підрахунками НБУ, доходи банків за 2019 рік зросли на 19,5 відсотка  (до 244,4 мільярда гривень), а витрати – на 1,4 відсотка (до 184,8 мільярда гривень).

Найбільший прибуток за 2019 рік отримав «ПриватБанк» – 32 мільярди гривень.

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова, коментуючи результати роботи банків, підкреслила, що «банківський сектор сьогодні у відмінному стані –  кількість збиткових банків скоротилася вдвічі. Зростання прибутку обумовлений їх високою операційною ефективністю».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом січня міжнародні валютні резерви України збільшилися на 1 мільярд доларів і тепер становлять 26,3 мільярда.

У січні 2020 року замість запланованих 56,4 мільярда до загального фонду державного бюджету було зібрано всього 42,6 мільярда гривень.