Сильні дощі паралізували рух на півночі Англії

Сильні дощі обрушилися на північ Англії в четвер вдень і ввечері, паралізувавши автомобільний і залізничний рух. Найгірша ситуація в Шеффілді, де вулиці затоплені. Кілька сотень людей опинилися в пастці протягом декількох годин в одному з торгових центрів.
«Аварійні служби працюють у повному складі. Ми стежимо за ситуацією, робимо все, що в наших силах. Всі сили були мобілізовані, пожежна команда і муніципальні служби працюють на повну потужність»,- сказав радник Шеффілда Марк Джонс.
У Шеффілді найгірша ситуація склалася в торговому центрі Meadowhall, де повинен був відбутися передсвятковий концерт. Він був скасований в останній момент, але в торговому центрі залишалося кілька сотень людей, яким поліція порекомендувала не залишати будівлю, оскільки територія навколо нього була повністю затоплена. Лише через кілька годин поліція почала евакуацію захоплених людей з будівлі.
У сусідньому Менсфілді, графство Ноттінгемшир, 35 будинків були евакуйовані в другій половині дня і їм загрожувала хвиля бруду, викликана зливами. У ряді інших населених пунктів влада порадила жителям не залишати свої будинки без крайньої необхідності.