Відпочинок в Туреччині відчутно подорожчає

Ціни на відпочинок в Туреччині зростуть вже в 2020 році. У міністерстві фінансів цієї країни вирішили, що необхідно ввести новий податок із усього доходу, який отримують фірми, що надають різні послуги відпочиваючим.

Неприємна новина для людей, які запланували відпочинок на турецьких курортах в наступному році, прийшла від влади цієї популярної серед туристів країни. В уряді Туреччини вирішили, що потрібно обов’язково скористатися тим, що кількість туристів з інших країн неухильно збільшується і вони приносять все більше доходів тим, хто їх приймає і обслуговує. А якщо так, то можна ввести додатковий податок, який дасть можливість поповнити державний бюджет на кругленьку суму.

З 1 квітня 2020 року, міністерство фінансів Туреччини вводить новий податок, який буде поширюватися на всі готелі, апартаменти, гостьові будинки і кемпінги. До кінця 2020 року їх власники повинні обов’язково відраховувати 1 відсоток від вартості всіх послуг, які вони нададуть клієнтам. Заплановано, що в 2021 році цей податок зросте до 2 відсотків.

Відрахування потрібно буде розраховувати не тільки з ціни за ніч, а з усього набору послуг, які вони надають туристам, включаючи харчування, конференції, басейн, розваги та інше.

Багато готелів уже оголосили контрактні ціни на наступний рік, щоб туроператори могли продавати їх по акції «Раннє бронювання». Урядове рішення сплутало всі карти, і зараз поки незрозуміло, чи будуть переглядатися ціни на бронювання.

Однак експерти прогнозують, що вартість відпочинку в Туреччині в наступному році зросте на 5-15 відсотків, що відповідає вже звичному щорічному підвищенню.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через банкрутство найстарішого в світі туроператора, компанії Thomas Cook, курорти Іспанії в 2019 році можуть не дорахуватися близько 1,4 мільйона відпочиваючих.

Мерія Амстердама вирішила з 1 січня 2020 року підвищити туристичний податок. Після підвищення податок стане найбільшим у Європі.