Українців чекають нові правила авіаперевезень

Державна авіаслужба України прийняла рішення внести зміни до діючих правил пасажирських авіаперевезень.

Нововведення розроблені з метою оптимізації роботи авіакомпаній і поліпшення обслуговування пасажирів, які користуються їхніми послугами.

Нові правила передбачають введення мінімальної норми ручної поклажі, а також збільшення розміру компенсації, яку авіакомпанія повинна буде виплатити пасажирові при втраті багажу.

Авіакомпанії отримають можливість самостійно встановлювати час закінчення реєстрації на рейс і посадки в літак. На поточний момент реєстрація на рейс закінчується за 45 хвилин до вильоту, а посадка – за 15 хвилин.

По новому вирішено питання ручної поклажі, вага якої не повинна бути більшою 5 кг. Зараз вона обмежена сімома кілограмами. Також пасажир додатково зможе взяти в салон жіночу, чоловічу сумку або рюкзак, вага і габарити яких визначатимуть авіакомпанії.

Нові правила передбачають скасування вимоги про безоплатне перебронювання квитка.

Для того, щоб пасажири мали можливість з’ясувати свої питання в будь-який зручний час, авіакомпанії зобов’яжуть мати цілодобовий колл-центр.

Приберуть докладний перелік документів для реєстрації на рейс. Передбачено, що реєстрація буде проходити на підставі визначених законодавством документів, які підтвержують особистість людини.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air пропонує пасажирам нову послугу – автоматична реєстрація на рейси. Її вартість становить 1,5 євро за кожного пасажира.

Міжнародний аеропорт Дубая протягом 2019 року обслужив 86,4 мільйона пасажирів. Повітряна гавань входить до числа найбільш завантажених у світі.