У найближчі п’ять років кількість новонароджених в Китаї може впасти нижче 10 мільйонів в рік

Китай може чекати, що число новонароджених в найближчі п’ять років впаде нижче 10 мільйонів на рік, якщо уряд терміново не скасує політику, що обмежує китайські сім’ї мати до двох дітей. Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на експерта.

“Населення Китаю також може скоротитися в найближчі роки”, – повідомив китайським ЗМІ директор гуандунськая академії розвитку народонаселення.

За даними Національного статистичного управління, число новонароджених в Китаї впало на 580 000 до 14,65 мільйона в 2019 році, а рівень народжуваності впав до 10,48 на 1000 чоловік, що є найнижчим рівнем з 1949 року, коли ці статистичні дані почали збиратися.

Дані за минулий рік ще не опубліковані, хоча це повинно було статися в кінці лютого.

Очікується, що зниження народжуваності і швидке старіння населення стануть перевіркою здатності Китаю платити за літніх людей і піклуватися про них.

Пари не хочуть створювати великі родини через зростання цін на охорону здоров’я, освіту і житло. Економічна невизначеність після пандемії коронавіруса зробила ще більший вплив на рішення завести дитину.

Окремі дані Міністерства громадської безпеки показують, що кількість новонароджених в минулому році впала на 15 відсотків у порівнянні з 2019 роком.