Палестина проситиме ООН зупинити близькосхідний мирний план Трампа

Палестина представить Раді Безпеки ООН резолюцію, яка засуджує «близькосхідний мирний план», представлений президентом США Дональдом Трампом, заявив посол Палестини в організації Ер-Ріяд Мансур.

«В результаті тісної співпраці з нашими колегами з туніської делегації був розроблений документ, який сьогодні був поширений серед членів Ради Безпеки. Ми сподіваємося завершити переговори до четверга або п’ятниці, щоб представити в понеділок чистий проект і проголосувати за нього у вівторок», – заявив Мансур під час засідання Комітету ООН по здійсненню невід’ємних прав палестинського народу.

Він закликав країни ООН підтримати проект резолюції. «Ми будемо працювати над підготовкою проекту резолюції і в той же час будемо добиватися найширшої підтримки з боку Ради Безпеки. Ми знаємо, що на цю пропозицію буде накладено вето, але ми хочемо показати, що у всього міжнародного співтовариства є спільна позиція, ми всі підтримуємо та висловлюємо думку Генерального секретаря ООН», – сказав Мансур.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш заявив, що ООН прихильна підтримці палестинців та ізраїльтян у врегулюванні конфлікту на основі резолюцій організації, міжнародного права і двосторонніх угод, а також бачення, яке передбачає існування двох країн – Ізраїлю та Палестини, прилеглих до визнаних кордонів, існувало до 1967 року.