Аеропорт Дубай залишається найбільш завантаженим місцем в світі за кількістю мандрівників

Міжнародний аеропорт Дубая оголосив, що він залишається самим жвавим міжнародним туристичним напрямком у світі, хоча в минулому році він закрив одну зі своїх злітно-посадкових смуг.

Аеропорт, в якому знаходиться авіакомпанія Emirates, в 2019 році обслужив 86,4 мільйона пасажирів, що на 6 мільйонів більше, ніж лондонський аеропорт Хітроу, який займає друге місце. Але це на 3% менше, ніж в 2018 році, коли аеропорт Дубая використовували 89,1 млн. Пасажирів.

Уже шостий рік поспіль міжнародний аеропорт Дубая є найбільш завантаженим за кількістю міжнародних подорожей. В іншому, найбільш завантажений аеропорт в світі – Хартсфілд-Джексон Атланта.

Є кілька причин зниження пасажиропотоку: закриття південній злітно-посадкової смуги на 45 днів, банкрутство Indian Jet Airways і розбився Boeing 737 Max. Такі літаки використовує бюджетний перевізник FlyDubai, контрольований арабським урядом.

Нагадаємо, що літак Ethiopian Airlines 737 Max розбився незабаром після вильоту 10 березня 2019 року. Всі 157 осіб на борту загинули. Це була друга аварія з новим літаком 737 Max менш ніж за п’ять місяців, що змусило країни відмовитися від цієї моделі літака.

Перша катастрофа нового літака сталася в Індонезії в жовтні 2018 року, коли літак Lion Air розбився в море Ява. Всі 189 осіб на борту загинули.