Інтерпол попередив національну поліцію і громадян про можливе шахрайство в зв’язку з COVID-19

Інтерпол попередив національні поліцейські служби і людей в усьому світі про небезпеки епідемії коронавируса, повідомляє DPA.

За даними міжнародної організації, шахраї створюють підробні інтернет-магазини з продажу масок і іншої медичної продукції. «Грошові втрати, про які повідомляє Інтерпол, складають сотні тисяч доларів тільки в одному з зареєстрованих випадків. Це міжнародний злочин », – сказали в організації.

Злочинці також видають себе за посадових осіб служби охорони здоров’я і зв’язуються з людьми, надаючи неправдиві відомості про те, що їх родич страждає від коронавируса і потребує лікування.

Шахраї також використовують неправдиві повідомлення, нібито від органів охорони здоров’я, і ​​відправляють їх по електронній пошті для отримання банківських записів жертв.

Інтерпол заявив, що вже допомагав національної поліції в 30 випадках шахрайства з коронавірусом в Азії і Європі, що призвело до блокування 18 банківських рахунків і блокування банківських операцій на суму понад 730 000 доларів США.