Всього лише 3% українських трудових мігрантів планують залишитися на ПМЖ в чужій країні

Всього лише 3 відсотки українців, які працюють в інших країнах, твердо мають намір залишитися там на постійне місце проживання.

Соціологічне дослідження, яке нещодавно провела компанія Research & Branding Group, показало, що 80 відсотків українських громадян не планують працевлаштовуватися в іншій країні. Тільки 12 відсотків українців твердо вирішили, що найближчим часом будуть шукати підходящу вакансію за кордоном. При цьому, тільки 3 відсотки планують залишитися за кордоном на постійне місце проживання.

Найбільший відсоток бажаючих поїхати на роботу до іншої країни в Західній Україні.

Соціологічне дослідження показує, що хоча число трудових мігрантів значне і становить за оцінками експертів близько 10 відсотків від працездатного населення, але в кінцевому рахунку це не має істотного впливу на український ринок праці. В іншому випадку українські роботодавці більш активно збільшували б заробітні плати, а цього поки не спостерігається.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кожен третій українець, який проживає в сільській місцевості, працює за кордоном.

Опитування «Барометр щастя в Україні» показало, що 51 відсоток українців вважають, що заробляють набагато менше, ніж їм необхідно для нормального життя.

Діскріпшін

Всього лише 3 відсотки українців, які працюють в інших країнах, твердо мають намір залишитися там на постійне місце проживання.

Джерело

https://mresearcher.com/2019/07/rbg-rasschityvayut-ostatsya-na-pmzh-posle-raboty-za-rubezhom-lish-3-ukraintsev.html

https://news.eurabota.ua/

https://text.ru/antiplagiat/5d3684f7b7da8