Частота рейсів поїзда «чотирьох столиць» збільшиться

Починаючи з 30 січня поїзд, який їздить за маршрутом Київ-Рига, курсуватиме раз в чотири дні.

Цю приємну для пасажирів новину на своїй сторінці в Facebook повідомив голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов. Він написав, що збільшення періодичності курсування поїзда було схвалене залізничними адміністраціями всіх країн, через які прокладений маршрут. Також високопоставлений чиновник повідомив, що за час, який минув після початку курсування поїзда, він став користуватися попитом у пасажирів. Заповнюваність місць на сьогоднішній день становить 40 відсотків.

Новий поїзд «чотирьох столиць» був запущений 28 вересня 2018 року. Таку неофіційну назву поїзду дали тому, що його маршрут проходить через чотири столиці: Київ, Мінськ (Білорусь), Вільнюс (Литва) і Рига (Латвія).

Чотири місяці поїзд № 31/32 Київ-Рига курсував один раз в тиждень. Така невелика частота була обумовлена тим, що більшість українців ще не в курсі, що існує зручний спосіб подорожувати між столицями чотирьох країн. Протягом цього часу вивчалася наповнюваність місць, від якої залежить рентабельність поїзда.

Наприклад, вартість квитка в купейному вагоні з Києва до Риги – 2 219 гривень, до Вільнюса – 1 640 гривень. Парадоксально, але квитки в купе до Мінська обійдуться дорожче посилання – 1 854 гривні. Ціна квитків в спальному вагоні відповідно в два рази вища.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в минулому році кількість українців, які подорожували в країни Євросоюзу поїздами «Укрзалізниці», в порівнянні з 2017 роком рекордно збільшилася на 83 відсотки.

Джерело: www.news.eurabota.ua

22.01.2019