Нова хвиля трудової міграції вже близько

Якщо Німеччина в наступному році відкриє для українців на свій ринок праці, а ймовірність цього дуже висока, то Україну чекає ще одна велика хвиля трудової міграції.

Новая волна трудовой миграции

На думку голови Всеукраїнської асоціації компаній міжнародного працевлаштування Василя Воскобойникова, існує висока ймовірність того, що німецький парламент схвалить новий імміграційний закон. А це в свою чергу призведе до нової хвилі трудової міграції українців, які на сьогоднішній день працюють у Польщі, а також тих, хто безпосередньо поїде в Німеччину з України.

Експерт зазначив, що «є всі умови прогнозувати, що половина, якщо не більше українців, які зараз працюють у Польщі, переїдуть на роботу в Німеччину, де зможуть заробити в 2-3 рази більше. Крім того, нова хвиля трудових мігрантів поїде з України на роботу в Німеччину». Експерт підкреслює, що згідно з соціологічними дослідженнями, 35 відсотків українських громадян, які планують працевлаштуватися за кордоном, хотіли б працювати в цій країні.

Раніше повідомлялося, що в Австрії на ринку праці складається сприятлива ситуація, в тому числі і для українських трудових мігрантів. Зайнятість збільшується і кількість вакансій зростає.