По Японії прокотилася хвиля холоду

“Холодний циклон викликав сильний снігопад в Японії. Метеорологічні служби попередили про небезпеку сходження лавин, обмерзання доріг і порушень правил дорожнього руху”, – повідомляє DPA.
Як передає ТАСС, всього в префектурах Ніїгата і Акіта постраждали 13 осіб. Минулої ночі на проїжджій частині між префектурами були тимчасово заблоковані близько 30 вантажівок і легкових автомобілів. На 15-кілометровій ділянці дороги рух ще не відновлено.

За даними метеорологічного агентства, за останні 48 годин в місті Мінаков на північ від Токіо і в місті Юдзава в префектурі Ніїгата випало більше 150 см снігу.
За словами представника залізниці, через сильний снігопад рух 81 поїзда на північному острові Хоккайдо зупинився. “Ранкова температура досягла мінус 20,1 градуса в місті Фурано і мінус 10,5 у місті Хакодате”, – повідомляє DPA.

Очікується, що сильний снігопад триватиме до завтра над Хоккайдо і узбережжям Японського моря. В районі Хокурику за 24 години може випасти до 100 сантиметрів снігу, а на Хоккайдо прогнозується до 40 сантиметрів снігу.
“Кількість снігу перевищує норму за сезон в 3-4 рази”, – відзначає ТАСС. Вчора в Японія через снігопад було скасовано понад 50 внутрішніх рейсів. Влада закликає жителів утриматися від поїздок на особистих автомобілях через ризик обмерзання дороги.