Доходи половини українців недостатні для нормального життя

Соціологічні експрес-дослідження, які регулярно проводить Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) показують, що половина українців вважає, що їхні доходи набагато менші за ті, які потрібні, щоб відчувати себе впевненим і не відчувати дискомфорт, кожен раз гадаючи, чи вистачить грошей до зарплати.

Опитування «Барометр щастя в Україні» показав, що 51 відсоток українців вважають, що заробляють набагато менше, ніж їм необхідно для нормального життя. При цьому 44 відсотки українських громадян повністю задоволені своєю роботою і заробітною платою. В ЄБА зазначають, що загальна ситуація в цьому році стала трохи краща в порівнянні з 2018 роком.

Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко, розповідаючи про підсумки дослідження, зазначила, що «наші дані підтверджуються і світовими звітами. Згідно World Happiness Report, Україна займає 133 місце з 156 країн, а отже, входить до тридцятки найнещасніших країн світу».

На думку Ганни Дерев’янко така гнітюча ситуація повинна просто змусити українську владу в самий найближчий час зробити все можливе, щоб провести структурні реформи, які б кардинально покращили добробут українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що третина українців через постійну нестачу грошей змушені позичати, щоб «зводити кінці з кінцями».

Споживча інфляція в квітні і травні істотно перевищила прогнози експертів Національного банку України.