Двоє з десяти українців вважають за краще працювати за кордоном

Міністерство соціальної політики оприлюднило оновлені статистичні дані про те, скільки українських громадян працездатного віку на сьогоднішній день працюють в інших країнах.

Урядові дані про кількість українських трудових мігрантів просто вражають. Експертна оцінка показала, що кількість українців, які працюють в інших країнах на постійній основі, в цілому складає 3,2 мільйона людей, і це не рахуючи тих, хто працює за кордоном сезонно. Чисельність трудових мігрантів становить 18 відсотків усього економічно активного населення країни.

В опублікованому днями макроекономічному огляді Міністерства фінансів наголошується, що трудова міграція для українського ринку праці має позитивну сторону – зменшення безробіття.

У червні 2019 року в Україні офіційно зареєстрованих безробітних виявилося 5,5 відсотка. При цьому число безробітних, які претендують на одне вакантне місце, скоротилося до трьох, чого вже давно не фіксувалося.

Ще одним позитивним аспектом високих темпів трудової міграції є стабільне зростання заробітних плат в Україні, оскільки роботодавці зацікавлені в мінімальної плинності кадрів. У травні зарплата у порівнянні з минулим роком  збільшилась на 7 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те що згідно з результатами соціологічного дослідження, лише 12 відсотків українців твердо вирішили, що найближчим часом будуть шукати підходящу вакансію за кордоном.

За інформацією посла України в Латвії, між представниками українського та латвійського урядів йдуть переговори про легалізацію нелегальних українських заробітчан.