У США протестували проти обмежувальних заходів

Протестуючі вийшли на вулиці в кількох штатах в США, закликаючи губернаторів знову відкрити економіку, застиглу в результаті пандемії коронавірусу.

Мітинги в штатах Арізона, Колорадо, Монтана і Вашингтон відбулися 19 квітня. Вони відбулися вслід за протестами в півдюжині інших штатів.

США є епіцентром кризи COVID-19, із більш ніж 735 000 випадків зараження і майже 40 000 смертей – але були помічені ознаки того, що досягається пік епідемії і що в деяких штатах темпи зараження сповільнюються.

Губернатори в декількох штатах почали дискусії про планування повернення до нормального способу життя через ознаки уповільнення епідемії, але інші регіони як і раніше піддаються серйозній блокаді.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо оголосив, що штат розширить заходи безпеки. На своєму щоденному брифінгу про вірус, Куомо закликав до підвищеної уваги до жителів, які піддаються тривалому карантину, та які наполягають на його завершенні.

«Ми повинні переконатися, що тримаємо цього звіра під контролем», – сказав Куомо. «Ми всі прагнемо продовжувати наше нормальне життя і рухатися вперед. Але зараз ми знаходимося тільки на «півдорозі» вирішення всієї цієї ситуації», – сказав Куомо.