Проект закону про трудову міграцію повністю готовий

У коридорах влади вже розроблено проект закону, згідно з яким трудових мігрантів хочуть перерахувати і обкласти новим податком.

В уряді України, в якому постійно заявляють про те, що день і ніч думають про те, щоб створити більше нових робочих місць і підняти рівень заробітної плати українцям, в результаті придумали щось зовсім протилежне. Розроблений і вже повністю готовий новий проект закону, який передбачає, що українських трудових мігрантів будуть обкладати новим податком і за кордон пускати по картках.

У законопроекті передбачені нововведення, які можуть набагато ускладнити і без того складне життя українців, які працевлаштовуються за кордоном. Передбачається створення окремого органу виконавчої влади з питань трудової міграції, буде сформований реєстр трудових мігрантів, заснований Фонд добробуту і введена карта трудового мігранта.

Нове відомство матиме свої представництва у всіх областях і наділене широкими повноваженнями, які по суті направлені на те, щоб взяти під контроль якщо не всіх, то переважну більшість трудових мігрантів. Очевидно, що в уряді виходили з простого правила – якщо не можеш процесом керувати, потрібно його очолити і при цьому мати велику вигоду, в першу чергу фінансову.

Багато експертів скептично оцінюють перспективи проекту закону, крім тієї, що буде створена нова бюрократична структура, на утримання якої гроші будуть давати самі трудові мігранти. Експерти не вірять, що нова ініціатива виведе з тіні ринок праці, і дозволить його хоч якось контролювати.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що гострий дефіцит працівників, який виник в Німеччині, місцеві фермери вирішили долати, пропонуючи роботу українським трудовим мігрантам.

Польські правоохоронні структури почали ретельні перевірки українських трудових мігрантів. Протягом першого кварталу цього року було проведено понад 80 інспекцій по виявленню нелегальних працівників на польських підприємствах.