Нова хвиля подорожчання на все накрила Черкаську область

Згідно з оновленими даними Головного управління статистики в Черкаській області, ціни на товари і послуги порівняно з минулим місяцем зросли на 1,5 відсотка.

подорожание товаров

Ціни збільшилися на всі популярні серед українців продукти: хліб, молоко і молочні продукти, яйця, рис, макаронні вироби, сало. Подорожчання було би ще відчутнішим, але, завдяки великому врожаю фруктів та овочів, ціни на них знизилися на 7 і 3,5 відсотка відповідно. Також подорожчали одяг і взуття, в середньому на 4,3 відсотка.

Слід зазначити, що формально безкоштовне середню освіту за рахунок подорожчання всіх необхідних шкільних приналежностей, форми, спортивних костюмів додало в ціні на 20 відсотків.

І це ще квіточки, якщо все ж український уряд прийме рішення про підняття ціни на газ для населення, то, за прогнозами економістів це призведе до ще більшого подорожчання товарів, послуг і падіння купівельної спроможності українців. Чекати залишилося недовго, до кінця жовтня рішення повинно бути прийнято, адже опалювальний сезон вже почався.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що восени уряд планує підвищити ціну на газ для населення на 23 відсотки.

Джерело: www.eurabota.ua

18.10.2018