Китай оголосив про підвищення митних зборів для американських товарів

Торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами посилюється, і Пекін підняв мито на американські товари на мільярди доларів. Через кілька годин Вашингтон представив список позицій на суму близько 300 мільйонів доларів, в яких розглядається питання про підвищення тарифів.
Через кілька днів після того, як США підвищили мито з 10 до 25 відсотків на китайські товари на суму 200 мільярдів доларів, Пекін відповів і оголосив про підвищення митних зборів на 5200 найменувань американських товарів на 60 мільярдів доларів. Збільшення становить від 5 до 25 відсотків і вступає в силу з 1 червня.
Ван Йі, міністр закордонних справ Китаю зазначив: «Спроба надзвичайного тиску може привести тільки до законних контрзаходів. Заходи, що вживаються Китаєм, спрямовані не тільки на захист наших інтересів, але і на захист основ глобальної торговельної системи ».
«Підвищення торкнеться ряд галузей, включаючи сільське господарство. Імпортери чаю, кави, соків, м’ясних продуктів повинні бути готові до серйозних ударів »,- попереджають експерти. Вашингтон виправдовує свої дії заявами про недобросовісні дії Китаю, включаючи державну підтримку місцевих компаній. Пекін пояснює, що він не хоче війни, але готовий завдати удару у відповідь.
Після того, як Китай оголосив біржовий індекс, як на фондовому ринку США, так і на азіатському ринку, вони впали. Інвестори побоюються важких економічних наслідків. Аналітики твердо переконані, що найбільше постраждають кінцеві користувачі.