Показник зайнятості в Канаді вражає

Кількість зайнятих працівників у всіх секторах канадської економіки останнім часом досягає рекордних показників.

Оновлені статистичні дані про стан ринку праці Канади, показують позитивні тенденції, які фіксуються в рекордних показниках зайнятості. За підсумками квітня зайнятість в Канаді зросла до найвищого рівня, який не фіксували з 1976 року.

Дані Статистичного відомства Канади по-справжньому радують економічно активних людей, адже в квітні число робочих місць збільшилося ще на 107 тисяч. При цьому рівень безробіття становить 5,7 відсотка.

Вакансій дуже багато і їх кількість кожен день збільшується. Лідерами зростання рівня зайнятості є провінції Онтаріо, Альберта, Квебек. Тож не дивно, що саме до цих провінцій активно їдуть іммігранти з різних країн, включно з Україною.

Галузі економіки, які найбільш гостро потребують нових працівників, наступні: оптова та роздрібна торгівля, будівництво, сфера інформаційних послуг, культура і розваги, а також сільське господарство. Одночасно спостерігається скорочення рівня зайнятості в сфері науково-технічних послуг.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підкреслив, що «число зайнятих канадців зросло на 1 мільйон у порівнянні з попередніми чотирма роками».

Важливим аспектом є збільшення працевлаштування молодих людей у ​​віці від 15 до 24 років. Наприклад, в провінції Онтаріо з 47 тисяч нових робочих місць більше половини зайнято молоддю, яка підробляє на неповну ставку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Атлантичній пілотній програмі імміграції з’явилася нова опція, яка дозволяє подати заявку на отримання відкритого дозволу на роботу чоловіку або дружині, які мають кваліфікацію середнього рівня, наприклад, офіціантам і далекобійникам.

Мінімальна погодинна заробітна плата в провінції Квебек з 1 травня збільшилася на 1,5 долара і тепер становить 12,5 долара за одну годину роботи.