Трамп натякнув на торговельну угоду з Індією

Президент США Дональд Трамп заявив, що може підписати торговельну угоду з Індією під час свого майбутнього візиту в країну в кінці цього місяця.

“Ми можемо щось зробити. Подивимося, якщо ми зможемо укласти правильну угоду, ми це зробимо”, – сказав Трамп журналістам в Овальному кабінеті.

Трамп відвідає Нью-Делі та Ахмадабад 24-25 лютого, щоб зустрітися з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Білий дім заявив, що Трампу і Моді провели телефонний дзвінок у вихідні, і погодилися з тим, що візит президента США ще більше зміцнить стратегічне партнерство між Сполученими Штатами та Індією.

До цих пір Сполучені Штати відмовлялися звільняти Індію від митних зборів на імпорт сталі та алюмінію. У червні 2019 року Трамп скасував торгові привілеї для Нью-Делі в рамках загальної системи преференцій (GSP), яка торкнулася безмитні товари Індії вартістю 5 мільярдів доларів. Індія відповіла введенням мита на 28 товарів, що імпортуються з США.

При адміністрації Трампа Сполучені Штати беруть активну участь у митних війнах з іншими країнами світу. В даний час основним противником є Китай, але Вашингтон неодноразово висловлював невдоволення умовами торгівлі з країнами ЄС.