Менше половини українців мають можливість робити заощадження

Рівень заробітної плати більшості українців не дозволяє їм відкладати хоч трохи грошей. Однак при цьому 44 відсотки жителів України все-таки знаходять можливість накопичувати невеликі заощадження.

Незалежна асоціація банків України спільно з німецькою компанією Growth for knowledge (GFK) досліджувала тему заощаджень. Результати показали, що серед тих, хто має можливість відкладати частину заробітку, 80 відсотків мають заощадження, які втричі перевищують заробітну плату за місяць.

При цьому 12 відсотків можливості відкладати не мають через низьку зарплату.

Згідно з результатами опитування, 58 відсотків з тих, хто відкладає гроші, мають банківські депозити. 47 відсотків зберігають в доларах, а 31 відсоток вважає за краще гривню.

Дослідження показало, що найважливіший критерій, який визначає спосіб заощаджень – гарантія їх збереження. На другому місці серед пріоритетів –доступ до заощаджень, а прибутковість тільки на п’ятому місці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що аналітики НБУ підрахували, що українці в 2019 році переведуть з-за кордону рекордну суму грошей – понад 11 мільярдів доларів.

Радник президента України Олег Устенко з песимізмом дивиться на те, що відбувається на українському валютному ринку в зв’язку з рекордним зміцненням гривні.