Меркель хоче, щоб Росія провела розслідування справи Навального

“Канцлер Німеччини Ангела Меркель зажадала від Росії повної прозорості у справі лідера опозиції Олексія Навального”,- повідомляє Bloomberg.

Про це заявила Меркель в спільній заяві з міністром закордонних справ Хайко Маасом. «Винні мають бути притягнуті до відповідальності».

Це справа знаменує різку ескалацію напруженості між Заходом і Кремлем. Раніше в понеділок офіційний представник США попередив, що підтвердження того, що Навальний був отруєний, може створити серйозну проблему.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів.

Нагадаємо, розслідування справи російського опозиціонера Олексія Наваль свідчить про отруєння. Про це повідомила берлінська лікарня “Шаріте”, куди він був госпіталізований в минулі вихідні на лікування.

Точний склад речовин поки не відомий, і поглиблений аналіз триває. Це неодноразово підтверджувалося незалежними лабораторіями.

Лікарня, лікарі і дружина Навального Юлія знаходяться в постійному контакті, і Юлія Навальна попросила оприлюднити всі результати. “Шаріте” запевняє, що рішення опублікувати детальну інформацію про стан пацієнта буде відповідно до його побажань.

Результати були також підтверджені прес-секретарем Навального Кірою Ярмиш, яка також сказала, що тепер очікує, що Слідчий комітет Росії почне розслідування у справі.