Талібам заборонили носити зброю в парку розваг в Афганістані

Талібан не дозволять носити зброю у парках розваг в Афганістані. Про це повідомляє Reuters із посиланням на прес-секретаря організації.

Цей захід, схоже, є ще однією спробою нових правителів країни пом’якшити свій імідж.

Таліби, багато з яких провели більшу частину свого життя в 20-річному повстанні проти США, що підтримується владою в країні, тепер люблять відвідувати парки розваг в афганських містах.

«Моджахедам не дозволяється входити в парки розваг зі зброєю, армійською формою та автомобілями», — заявив у Твіттері головний представник талібів Забіхулла Муджахид, додавши, що вони зобов’язані дотримуватися всіх правил парків розваг.

За минулі роки таліби отримали репутацію безкомпромісних, а іноді і жорстоких бійців, які застосовують свої суворі методи.

Однак з моменту приходу до влади в Афганістані вони намагаються представити афганському народу і всьому світу іншу особу в умовах гуманітарної кризи, що насувається.

Один із найбільших парків розваг у Кабулі виявився особливо привабливим для талібів.

Раніше бойовики, озброєні гвинтівками, вишиковувалися в чергу на каруселі та прогулянки на піратських кораблях разом із звичайними відвідувачами парку, які помітно нервували.