У партії «Слуга народу» активно просувають ідею підвищення пенсійного віку

Схоже, що главу парламентського комітету з питань соціальної політики Галину Третьякову в партії «Слуга народу» призначили головною по навіювання українцям думки, що підвищення пенсійного віку вже найближчим часом неминуче.

Інакше, як пояснити її неодноразові заяви, які, безумовно, дуже засмучують тих українських громадян, що наближаються до пенсійного віку. Якщо те, що озвучує Третьякова буде виконано, то переважна більшість українців в кращому випадку зможуть розраховувати отримувати пенсію всього кілька років. Адже середній вік українських чоловіків – 66 років, а жінок – 76 років.

Політик порівняла Україну з Японією, де недавно заговорили про вихід на пенсію в 72 роки. На думку Третьякової, в Україні дуже багато людей, які довго живуть. Такого не було навіть в Радянському союзі.

Галина Третьякова впевнена, що дефіцит у Пенсійному фонді ніколи не зникне. «Для платників податків дуже важко забезпечувати українців, які виходять на пенсію в 60 років»,– зазначила Г. Третьякова.

Тобто, депутат стверджує, що немає ніякого іншого виходу в ситуації, що склалася, як підвищувати пенсійний вік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Галина Третьякова заявила про непотрібність Пенсійного фонду, оскільки новий закон передбачає введення накопичувальної пенсійної системи.

Експерти Міжнародної організації праці стверджують, що протягом найближчих 10-ти років кількість людей працездатного віку в Україні буде скорочуватися на 1,2 відсотка щороку.