Україна стає все більш популярною серед іноземних туристів

Протягом останніх двох років український туристичний сектор економіки, завдяки активному розвитку, дав можливість піднятися Україні на 10 позицій в Індексі конкурентоспроможності в сфері подорожей і туризму.

На сьогоднішній день Україна займає 78 місце за популярністю серед іноземних туристів, які все більше приїжджають до країни.

Згідно з доповіддю Всесвітнього економічного форуму в галузі туризму, Україна продемонструвала найкращу динаміку розвитку в регіоні.

Зокрема в доповіді міжнародної організації наголошується, що «на шляху стабілізації та відновлення країни, Україна суттєво покращила ділове середовище (з 124 на 103 місце), безпеку (з 127 на 107 місце), міжнародну відкритість (з 78 на 55 місце) і загальну інфраструктуру (з 79 на 73 місце)».

З максимально можливих 7 балів за підсумками розвитку туристичного сектору економіки Україна набрала 3,7 бала. В Індексі конкурентоспроможності в сфері туризму поруч з нашою країною знаходяться Ямайка, Шрі-Ланка, Вірменія і Казахстан.

Традиційно найвищі бали набирають країни, які найбільш популярні серед мандрівників з усього світу, серед них: Іспанія, Франція, Німеччина, Японія і США. Всі ці країни отримали по 5,4 бала з 7 можливих.

Для складання Індексу конкурентоспроможності країн в сфері туризму експерти Всесвітнього форуму беруть до уваги 15 факторів, серед яких: бізнес-середовище, безпека, охорона здоров’я, ринок праці, ціни, інфраструктура та інше.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Львові стрімко набирає популярність серед туристів бронювання житла за допомогою компанії Airbnb. Дані показали, що Львів вийшов у лідери за динамікою зростання бронювання.

За попередніми даними турецьке курортне місто Анталію з початку року відвідало на 2 мільйони туристів більше, ніж за аналогічний період минулого року.