В Україні навіть безробіття скорочується по-особливому

Не за рахунок кардинального збільшення нових робочих місць скорочується безробіття серед українців, а тому, що безробітні знаходять роботу в інших країнах.

Безработица

Про те, що в Україні навіть рівень безробіття знижується по особливому механізму, розповів політичний експерт Андрій Золотарьов. Він підкреслив, що при такій значній міграції працездатного населення за кордон, перепис в Україні не проводилася вже з 2001 року, що, безперечно, на руку владі, яка має можливість маніпулювати статистичними даними. Фактично об’єктивної статистики про те, скільки реально в країні людей, які не мають роботи, немає. «Наприклад, в райцентрах, в тій же Тернопільській області, третина населення за фактом відсутня. По цифрам люди є, а за фактом їх немає», – зазначив А. Золотарьов.

Звичайно, трудова міграція надає позитивний вплив: «якби не заробітчани, то гривня давно б обвалилася», – резюмував Золотарьов.

Нові дані Держстату від 24 вересня свідчать, що рівень безробіття серед економічно активного населення у другому кварталі 2018 року склав 8,3 відсотка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що число нових заяв, які подавали американці на отримання допомоги по безробіттю у вересні, виявився найнижчим за 50 років.