Заробітна плата в «конверті» сьогодні не забезпечує гідну пенсію в майбутньому

Чернігівська область не є винятком серед інших областей України, де роботодавці, щоб уникнути великих податків на фонд заробітної плати, офіційно платять мінімальну зарплату, а більшу частину зароблених грошей видають працівникам в конвертах або взагалі наймають фахівця неофіційно.

нет зарплате в конвертах

З такою ситуацією повсюдно стикаються працівники органів Державної фіскальної служби (ГФС), які регулярно проводять роботу, спрямовану на детінізацію відносин між роботодавцем і працівниками підприємства.

В окремих випадках, за результатами аналізу діяльності платника та у разі отримання інформації щодо використання роботодавцями неоформлених працівників, робляться перевірки, а також проводиться роз’яснювальна робота з керівниками та власниками підприємств про необхідність дотримуватися трудового законодавства, недопущення виплат «у конвертах».

Протягом вересня цього року в Чернігівській області офіційно прийняті на роботу близько 9 тисяч фахівців різних професій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зростання реальної заробітної плати в Україні, яка за даними Державної служби статистики за рік зросла на 26 відсотків. Але рівень зарплат у більшості українців залишається дуже низьким

Джерело: www.eurabota.ua

11.10.2018