У Польщі не турбуються з приводу виїзду українських працівників в інші країни

Хоча частина українських працівників, які працевлаштувалися в Польщі і виїжджає в інші країни Європейського союзу, але це невелика кількість людей, заявив заступник міністра інвестицій і регіонального розвитку Польщі Павло Хоронжий.

У своєму інтерв’ю виданню Gazeta Prawna високопоставлений чиновник розповів, що «найбільшою перевагою є культурна і мовна схожість, а також легкість асиміляції. Важливо, що Польща є перспективною країною, яка відкриває можливості».

При цьому Хоронжий підкреслив, що існують побоювання з-за того, що українці виїжджають в країни, в яких умови праці краще, та й заробітна плата побільше.

Уезжать фото

Демографічна криза, яка вже триває не один рік, а також труднощі розвитку економіки, змушують країни розробляти нові положення міграційної політики з метою створення більш привабливих умов для спеціалістів з інших країн, у тому числі з України.

Заступник міністра вважає, що «нинішні умови не є оптимальними. Вони не дають особам, які приїжджають до Польщі, відчуття стабільності, впевненості та чіткої перспективи щодо подальшого перебування в країні».

Польський Сейм прийняв законопроект, в якому розроблені правила працевлаштування громадян інших країн, які повинні компенсувати гостру нестачу фахівців. Цей процес почався після вступу Польщі в ЄС, коли польські громадяни могли безперешкодно шукати роботу в багатих країнах Західної Європи.

Джерело: www.eurabota.ua