Зміни в законі Польщі, при прийнятті на сезонну роботу іммігрантів

В наступному році працівникам, які шукають сезонні робочі місця в Польщі, буде легше працювати. Закони змінюються. Експерти ринку праці не приховують, що новими правилами будуть користуватися переважно гості з України.

Мета зміненого закону полягає в скороченні випадків шахрайства, при використанні дозволами на роботу і заявами, зроблених потенційними роботодавцями. Ці зміни також спростять роботу між відповідними органами та установами. Після введення нового закону, можливо, буде краще стежити за роботою і перебиванням іноземців у Польщі.

Найбільш важливі зміни стосуються правил прийому іноземців на сезонну та короткострокову роботу.

сезонная работа в ПольшеСезонна робота підпорядковується Трудовим кодексом і завершується після виконання завдання. Також буває, що це робиться за правилами тимчасових працівників.

Сезонні працівники повинні бути обережні з недобросовісними роботодавцями і знати свої права, тому що вони більш уразливі перед нечесними роботодавцями. Іноді роботодавці дають рядків для випробування. Через кілька днів вони звільняють без оплати прийомних робітників. Це явно нечесно, і ви повинні бути обережні. Краще не погоджуйтеся на будь-яку роботу без контракту. Коли ненадійний роботодавець не платить, варто звернутися в Національну інспекцію праці, – каже Рафал Глогье-Осиньски.

Різниці між сезонної угодою та річної угодою тепер не буде, тому що сезонний працівник має ті ж права, що і постійний працівник. Він має право на 20 або 26-денну відпустку, а також підготовку на дослідження в області охорони здоров’я і безпеки. Роботодавець також повинен компенсувати можливі відмінності у винагороді для працівників, зайнятих на повний робочий день. Сезонний працівник повинен бути застрахований протягом одного тижня після роботи.

Згідно з переглянутими законом буде введено новий тип дозволу на сезонні роботи. Він буде випущений старостою, і іноземець зможе користуватися ним протягом дев’яти місяців у календарному році.

Законодавство надало кошти для громадян шести країн, включаючи Україну. Важливо мати рішення, що дозволяє продовжити роботу з іноземцем, після періоду роботи на основі декларації, та заохочення працевлаштування іноземців буде на підставі трудового договору. Обов’язково треба укласти договір у письмовій формі, і представити його на мові зрозумілої іноземцю.

Думаєте, що взимку немає сезонний роботи, ви глибоко помиляєтеся на нашому сайті www.eurabota.ua Ви можете знайти сотні вакансій сезонний роботи не тільки в Польщі, але і в інших країнах Європи.