Штрафи збільшують, але місць для парковок більше не стає

Сьогодні, 27 вересня, набуває чинності закон про нові правила, які передбачають збільшення штрафних санкцій для водіїв, які залишають свої транспортні засоби на трамвайних коліях або не сплачують за місце для парковки.

Штрафы за парковку

Вступив сьогодні новий закон, що передбачає більш жорсткі штрафні санкції для тих водіїв, які ігнорують оплату за паркувальне місце або за неуважність і недбалість, що залишили свій автомобіль на трамвайній колії, тим самим блокуючи рух транспортних засобів.

Нові статті закону передбачають покарання у вигляді штрафу в двадцятикратному розмірі вартості паркування за годину (на місці для інвалідів – в тридцятикратному), якщо водій протягом більш ніж 10 хвилин не спромігся сплатити за паркування. До сьогоднішнього дня розмір штрафних санкцій становив від 136 до 204 гривень.

Водієві надається можливість швидкої оплати тільки половина суми штрафу – за законом строк становить 10 банківських днів, у цьому випадку борг зараховується в повному обсязі.

Звичайно, на папері все розписано відмінно, тільки забули згадати у катастрофічній нестачі паркувальних місць, особливо в центральній частині великих міст. Водії у багатьох випадках змушені залишати машини, свідомо йдучи на порушення, оскільки в українських містах немає достатньо розвиненої інфраструктури паркувальних місць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація аеропорту Київ вирішила збільшити плату за паркування автомобілів у два з половиною рази: година стоянки обійдеться у 40 гривень.