Безробітних в Євросоюзі все менше і менше

Кількість працівників у країнах Європейського союзу зросла настільки, що рівень безробіття впав до рекордних показників, які були зафіксовані ще в 2008 році, перед тим, як сталася світова фінансова криза.

У новому звіті Європейської комісії, який був опублікований минулого тижня, зокрема вказується, що безробіття в країнах ЄС рекордно впало.

Згідно з квартальним звітом, 241,4 мільйона громадян Європейського союзу мають роботу. Це число складає майже 74 відсотки від усієї чисельності працездатних людей, які проживають в країнах ЄС. Також підкреслюється, що у більшості випадків мова йде про постійні робочі місяці на повну зайнятість.

Згідно з даними статистики, опублікованими в документі, в країнах Євросоюзу вже 25 кварталів підряд спостерігається зростання зайнятості. Кількість працюючих людей в ЄС навіть перевищила ту, яка була перед світовою фінансовою та економічною кризою в 2008 році.

Звичайно, в кожній країні своя ситуація. Наприклад, в деяких країнах-членах ЄС зайнятість населення зменшилася. Так, в Хорватії – на 1,6 відсотка, в Латвії – на 1,1 відсотка, в Польщі – на 0,4 відсотка. У свою чергу, рівень зайнятості підвищився на Кіпрі (3,1 відсотка), Мальті (2,6 відсотка), Словенії (2,1 відсотка).

У Швеції зафіксовано найвищий рівень зайнятості – 83 відсотки, а найнижчий – в Греції – 60,6 відсотка.

У звіті Єврокомісії підкреслюється, що вже прогнозується значне уповільнення темпів зростання валового внутрішнього продукту в зоні ЄС. Якщо прогнози економістів вірні, то в самому найближчому майбутньому це може мати негативний вплив на позитивну динаміку зайнятості в країнах Євросоюзу, що неминуче призведе до зростання безробіття.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками другого кварталу 2019 року, економіка Німеччини впала на 0,1 відсотка.

ВВП України у другому кварталі цього року зріс на 4,6 відсотка.