Зменшення кількості іноземних робітників у Великобританії підвищить заробітну плату, але знизить продуктивність

На думку експертів Банку Англії, низький рівень безробіття буде стимулювати зростання заробітної плати. Компанії не здатні залучати багато іноземних працівників в умовах Brexit.

Банка Англии

На тому тижні член Комітету з грошово-кредитної політики Банку Майкл Сондерс у своєму виступі сказав, що падіння рівня імміграції, яке спостерігається після голосування про вихід з Євросоюзу і пов’язане з цим падіння вартості фунта стерлінгів, може незабаром призвести компанії до залучення працівників за більш високу заробітну плату.

Легкий доступ до іноземної робочої сили до недавнього часу обмежував «ступінь, у якій зростання заробітної плати відповідає низькій безробіття у Великобританії», – заявив пан Сондерс.

На думку експерта, зростання зарплати в 2018 році досягне 3%, це на 0,75% більше, ніж у минулому році, і буде продовжувати рости в 2019 році.

Безробіття в ЄС перебуває на мінімальному рівні за останні дев’ять років, у Німеччині також спостерігається зменшення кількості іноземних працівників.

У Великобританії є можливість наздогнати рівні зростання, що спостерігаються в США та Німеччині, але для цього потрібен більш високий рівень інвестицій і навчання.

Щоквартальний звіт Банку про інфляцію, який повинен вийти 8 лютого, буде включати більш докладний аналіз перспектив міграції та продуктивності.

Джерело www.telegraph.co.uk
29.01.2018