На таку заробітну плату явно не проживеш, можна тільки існувати

Незважаючи на зростання заробітних плат в Сумській області, про яких постійно твердять в статистичних зведеннях, рівень оплати праці низький.

Зарплата

Протягом року офіційні дані статистики, що публікується як Управлінням у Києві, так і обласним в Сумах, показують постійне збільшення рівня оплати праці українських працівників. Свіжі дані говорять про більш ніж 9 тисяч середньої заробітної плати в Україні без урахування всіх податків і зборів.

Реальність така, що більшість працівників, які отримують навіть середню зарплату не можуть розраховувати на більш-менш нормальний рівень життя.

Тому все більше українців вирішують працевлаштовуватися за кордоном, тим більше, коли дізнаються, що за ту ж саму кваліфіковану роботу вони можуть отримувати заробітну плату в три-чотири рази більше, ніж в Україні.

Сравнение зарплат

Дані по вакансіях і заробітним платам можна подивитися на сайті Державної служби зайнятості України.

Це тільки кілька найпоширеніших вакансій, що пропонуються роботодавцями. Різниця в оплаті вражаюча, навіть враховуючи витрати на дорогу, проживання, харчування в чужій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про суттєве підвищення мінімальної заробітної плати у Польщі, починаючи з 1 січня 2019 року, що не може не радувати українців, оскільки це спричинить за собою в цілому підвищення оплати праці.