Швейцарія збільшить квоти на фахівців з країн за межами ЄС

Ситуація, яка склалася на ринку праці Швейцарії стала причиною того, що Рада Федерації цієї країни на своєму засіданні прийняв рішення про те, щоб у 2018 році імміграційні власті видали 8000 дозволів на роботу для вихідців з країн, які не є членами Європейського Союзу.разрешение на работу в Швейцарии

У деяких кантонах нестача кваліфікованих фахівців досягла критичного рівня і для них виділення нових квот для залучення працівників з-за кордону стане чудовою новиною. Фахівці, які проживають у країнах ЄС мають право працевлаштовуватися в Швейцарії безпосередньо домовляючись з роботодавцем. Підставою цього є двостороння угода між Конфедерацією і Євросоюзом. А число спеціалістів із третіх країн, які можуть працювати в Швейцарії, регулюється квотами, пише The Local.

Після проведеного в 2014 році референдуму на якому перемогли противники імміграції, федеральний уряд скоротив на 25% кількість вакансій за такими квотами, але вже в 2017 році їх число було значно збільшено. Посилаючись на негативні наслідки скорочення квот у листі до влади деякі кантони зажадали збільшити кількість дозволів для громадян країн, які не входять до складу ЄС.

Зараз в Швейцарії живе 2,1 млн іноземців – це майже чверть від усього населення країни. Цікаву і корисну інформацію про життя і роботу в цій країні можна знайти на www.eurabota.ua.