Складено новий портрет українського трудового мігранта

Незалежна аналітична платформа VoxUkraine провела і опублікувала результати великого дослідження, в якому складено своєрідний портрет українського трудового мігранта.

Дані останніх років показують, що 69 відсотків українців, які працюють за кордоном, жителі Західної України. 70 відсотків з них – чоловіки. Третина трудових мігрантів мають вищу освіту.

Що стосується розподілу за віком, то люди молодші 35 років складають 41 відсоток всіх мігрантів. Приблизно навпіл поділилися жителі міст і сіл, які працюють в інших країнах.

Практика показує, що працівники з вищою освітою, не дивлячись на низьку оплату праці, не поспішають їхати працювати за кордон. А ось люди робочих професій дуже активно виїжджають до інших країн.

Більше половини мігрантів у країнах Євросоюзу зайняті роботою, яка не вимагає спеціальної підготовки. Близько 50 відсотків від числа всіх трудових мігрантів заявили, що щоб заробити нормальні гроші, вони свідомо йдуть на виконання пропонованої їм роботи, хоча мають високу кваліфікацію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадські роботодавці вважають, що чинна на сьогодні система імміграції не справляється із заповненням вакансій в країні.

Протягом минулого року до 33 відсотків збільшилася частка тих українських трудових мігрантів, які планують залишитися жити в Польщі назавжди.