Канадських роботодавців не влаштовують правила працевлаштування для іммігрантів

У Канаді все голосніше і більш вимогливо починають лунати голоси тих, хто вважає, що діюча сьогодні імміграційна система не справляється із завданням забезпечення достатньої кількості працівників для заповнення вакансій в країні.

Канадська федерація незалежного бізнесу (CFIB) в новому звіті наголосила, що більше 75 відсотків підприємців малого бізнесу зацікавлені в прийомі на роботу фахівців, які приїхали з інших країн.

Старший аналітик CFIB Емілі Хейс заявила: «Якщо власники малого бізнесу звертаються до імміграційної системи, щоб заповнити вакантну посаду, у них не залишилося інших варіантів».

У той час, коли потрібні фахівці робітничих спеціальностей, уряд віддає перевагу іммігрантам з університетською освітою.

За даними CFIB, роботодавців у більшості випадків не цікавить високий рівень освіти претендента на робоче місце. Цій умові відповідає лише невелика частина іммігрантів, адже понад 60 відсотків з них з вищою освітою.

Також в CFIB вважають, що процес залучення, адаптації та утримання іноземних працівників надто ускладнений і його потрібно зробити простішим та прозорішим.

Старший віце-президент CFIB підкреслила: «Роботодавці, які використовують імміграційну систему для заповнення вакансій, стикаються із затягуванням процесу працевлаштування іноземців і високою вартістю процедур».

Щоб змінити ситуацію, потрібно спростити процедуру прийому іммігрантів на роботу, забезпечити достатню кількість затребуваних фахівців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство освіти канадської провінції Квебек запустило нову програму, щоб заповнити вакансії вчителів у місцевих школах.

У провінції Онтаріо планують до 2022 року вдвічі збільшити квоту для працівників з інших країн. Місцеві не можуть заповнити всі вакансії.