Українці все частіше цікавляться покупкою житла в Польщі

Нове опитування серед українських трудових мігрантів провело агентство з працевлаштування Personnel Service. Дослідників, зокрема, цікавило скільки відсотків наших співгромадян планує покупку квартири або будинку в Польщі.

Виявилося, що нерухомість в країні планують купувати 6 відсотків українців.

Автори дослідження відзначають, що якщо врахувати, що в Польщі працюють біля 2 мільйонів українців, то найближчим часом ринок нерухомості країни може почати бурхливо розвиватися. І це тільки завдяки планам українців, не кажучи про польські сім’ї.

Також дані опитування показали, що близько 10 відсотків українських трудових мігрантів заявили, що планують залишитися в Польщі на дуже тривалий термін або жити в країні постійно.

На думку експерта з міжнародного працевлаштування, керівника агентства Personnel Service Кшиштофа Інґльота, польський ринок праці зацікавлений щоб кількість таких українців була більша. Це б відновило зростання попиту на житло.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 445 тисяч дозволів, які були видані іноземцям за минулий рік, 74 відсотки від цієї кількості отримали українці.

Найближчим часом польський уряд планує розробити і прийняти нову програму імміграції, щоб зробити перебування іноземних працівників у Польщі більш комфортним.