Поки що в Канаді іммігрантам платять менше, ніж місцевим

У нещодавно опублікованій доповіді компанії RBC Economics відзначається, що на сьогоднішній день зберігається розрив між оплатою праці людей, які приїхали жити і працювати до Канади з інших країн, і тих, хто в Канаді народився.

У доповіді досконало вивчено питання оплати праці іммігрантів в Канаді. Згідно з результатами дослідження статистичних даних, підкреслюється, що протягом 30 років спостерігається розрив в оплаті праці корінних канадців і тих, хто приїхав до країни по різним імміграційним програмам і залишився в Канаді жити і працювати.

Іммігранти залучаються канадським урядом дуже активно. Особливий інтерес проявляється до фахівців, які мають високу кваліфікацію. Однак роботодавці, коли мова заходить про оплату праці іммігрантів, не поспішають оцінювати їх роботу на тому ж рівні, що і фахівців, які народилися і виросли в Канаді.

Серед іншого в доповіді підкреслюється, що «незважаючи на те, що у нинішніх іммігрантів більше навичок і вище освіта, вони не отримують достатньої винагороди на ринку праці».

Різниця в оплаті праці іммігрантів і канадців становить 10 відсотків. При цьому, у віковій групі від 45 до 54 років розрив у заробітній платі ще більший – 18 відсотків.

Примітно, що ті, хто приїжджає до Канаду у віці молодше 16 років, в подальшому не мають проблем з дискримінацією в оплаті праці. Заробітні плати менші у тих, хто приїжджає до країни вже дорослими.

У звіті припускається, що «основною причиною розриву в заробітній платі іммігрантів є брак часу, проведеного на канадському ринку праці».

Експерти RBC Economics підрахували, що для того, щоб підвищити іммігрантам заробітні плати, потрібно близько 50 мільярдів доларів – сума просто гігантська, що складає 2,5 відсотка ВВП Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали, що більшість канадців можуть похвалитися тим, що заробляють більше, ніж жителі США.

Згідно з новою освітньою стратегією канадського уряду, в університетах Канади прийом студентів із України істотно збільшиться.