У Канаді можуть з’явитися муніципальні програми імміграції

Згідно з новими планами уряду Канади, найближчим часом будуть діяти не тільки провінційні імміграційні програми, а й програми муніципалітетів, які зможуть відбирати потрібних фахівців і запрошувати їх на постійне місце проживання.

Нові ініціативи влади підтверджують, що імміграційна політика спрямована на збільшення числа іноземних громадян, що переїжджають до Канади на ПМЖ. Згідно з новими планами уряду, очолюваного Джастіном Трюдо, місцеві спільноти, торгові палати та ради з праці зможуть безпосередньо надавати фінансову підтримку іммігрантам, які хочуть до них переїхати.

Також в Ліберальної партії заявляють, що Атлантичний пілот буде діяти на постійній основі. Протягом року буде виділено додатково 5 тисяч номінацій. Ті претенденти, які подадуть заяву на отримання громадянства Канади, нічого за це не заплатять. На сьогодні для того, щоб оформити заяву на отримання громадянства, потрібно заплатити 630 доларів.

Перш за все, нова муніципальна програма імміграції повинна вирішити важливу проблему, пов’язану з небажанням нових жителів Канади селитися в невеликих містах і селищах. Громади в таких населених пунктах все гостріше відчувають проблему скорочення ринку праці, старіння населення і відтоку жителів. Більшість іммігрантів воліє жити і працювати у великих канадських містах, таких як Торонто, Монреаль, Ванкувер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з липня 2018 по липень 2019 року в Канаді було прийнято понад 313 тисяч іммігрантів – це один з найвищих показників.

Влада провінції Онтаріо вирішила розширити список затребуваних професій та залучати більше іммігрантів до маленьких міст і селищ провінції.