Італійський «король кокаїну» втік з в’язниці в Уругваї

Італійський мафіозі Рокко Морабіто і троє інших ув’язнених втекли з будівлі в’язниці в Монтевідео в Уругваї. Біженці дісталися до даху і спустилися по мотузці.
53-річний Рокко Морабіто, також відомий як «король кокаїну», втік з в’язниці в Уругваї, де він чекав екстрадиції до Італії. Морабіто, лідер однієї з найнебезпечніших злочинних угруповань – ндрангети (мафія Калабрії), втік через дах будівлі разом з трьома іншими ув’язненими. Всі четверо спустилися до квартири в сусідньому будинку, пограбували господаря і зникли.
Три інших члена повинні були бути передані системі правосуддя в своїх країнах: Бразилії і Аргентині.
Рокко Морабіто був невловимий протягом 23 років. Він був затриманий у вересні 2017 року в розкішному готелі в Монтевідео. Він використовував фальшивий бразильський паспорт. Передбачається, що він знаходиться в Уругваї з 2002 року. Він навіть купив розкішну віллу на узбережжі. В ході обшуку були виявлені 13 мобільних телефонів, 12 кредитних карток, дві машини і 150 фотографій на паспорт.
Він переховувався, бо в Італії в 1994 році він був засуджений до 30 років тюремного ув’язнення за контрабанду тонн бразильського кокаїну.
«Неприпустимо, щоб такий злочинець міг втекти з в’язниці в Уругваї. Ми вимагаємо пояснень і запевняємо вас, що будемо переслідувати його, де б він не знаходився», – сказав міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.