Український уряд планує стягувати податки з трудових мігрантів

Схоже, що в уряді всерйоз задумалися над тим, щоб розробити і реалізувати механізм стягнення податків з грошей, які українські трудові мігранти пересилають своїм сім’ям і родичам через банківську систему.

Згідно з даними, які щороку оприлюднює Національний банк України, трудові мігранти з різних країн, де вони працюють тимчасово або на постійній основі, пересилають в Україну близько 7 мільярдів гривень.

У недавньому інтерв’ю міністр соціальної політики Андрій Рева однозначно дав зрозуміти, що в уряді всерйоз задумалися над тим, як зробити так, щоб отримувати доходи з цих величезних сум.

За словами високопоставленого чиновника «люди, які працюють в Україні, платять податок на прибуток, сплачують єдиний соціальний внесок. Їхні доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють «по-білому», утримують і бюджетників, і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти, які потрапляють в конкретні домогосподарства».

Одним словом, український уряд, замість того, щоб створювати нові робочі місця і піднімати рівень оплати праці, хоче мати додаткові доходи. На переконання міністра А. Реви, гроші, які надсилають українські трудові мігранти, цілком можна вважати доходами фізичних осіб і вони повинні оподатковуватись.

Нагадаємо, що заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір озвучив ініціативу ввести обмеження при виїзді за кордон для тих українських громадян, які мають заборгованість по ЄСВ.

Джерело: www.eurabota.ua

26.11.2018