У Львові з підвалу зроблять музей

Підвальні приміщення львівської ратуші міська влада вирішила перетворити в «Музей міста». На проект з бюджету Львова виділено більше 5 мільйонів гривень.

Що вже не придумують у міській владі Львова, щоб залучити до  міста якомога більше іноземних і українських туристів. На ідею з покинутого підвалу ратуші зробити модний музей вже виділені великі гроші.

Планується, що підвали міської ратуші будуть перетворюватися в музей поступово. Поки з 600 квадратних метрів всіх підвальних приміщень заплановано відремонтувати близько половини. Другу половину будуть облаштовувати вже у наступному році. До кінця 2019 року планується завершити перший етап робіт. Це дасть можливість частково відкрити музей для відвідувань.

Крім основної частини грошей, які виділили з міського бюджету, до реалізації проекту підключилися іноземні інвестори. У львівському Центрі розвитку туризму пояснили, що зарубіжні партнери допомагали з фінансуванням проектно-кошторисної документації проекту.

Протягом багатьох років підвали ратуші ніяк не використовувалися. Попередньо планується зробити проект музеєм змінних виставок, які будуть пов’язані з містом, його історією, культурою, традиціями та визначними пам’ятками.

У мерії Львова розраховують, що музей стане популярним не тільки серед туристів, але і серед львів’ян, чому сприятимуть демократичні ціни на квитки – в межах 30-50 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через історичний центр Львова планують організувати підземний туристичний маршрут, який під землею буде починатися біля вежі Корнякта та пройде підземеллями міста до площі Івана Підкови.

Масштабна модернізація запланована у відомому заповіднику «Хортиця», який з року в рік привертає все більшу кількість як українських, так і зарубіжних туристів.