400-метровий контейнеровоз перекрив Суецький канал

За повідомленням Reuters, “великий контейнеровоз в Суецькому каналі заблокував морське рух на одному з найважливіших водних шляхів світу і, ймовірно, затримає поставки нафти і газу.

Дані відстеження судів Refinitiv Eikon показують, що сім буксирів прибули на допомогу судну під назвою Ever Given, але поки не ясно, коли судно буде знято з мілини.

Бернхард Шульте Менеджмент (BSM), технічний оператор Ever Given, сказав, що займається екіпажем корабля і технічними питаннями, заявив, що весь екіпаж знаходиться в безпеці, і що повідомлень про травми або пошкодження не надходило.

BSM повідомив владу і «зацікавлені сторони», але заявив, що не може підтвердити, кому належить судно.

Тайванська компанія Evergreen Marine Corp, яка орендує судно, повідомила, що судновласник сказав, що судно “ймовірно, постраждало від раптового сильного пориву вітру, через який корпус відхилився від водного шляху і сів на мілину”.

Агент порту GAC сьогодні повідомив на своєму веб-сайті, що 15 судів позаду Ever Given стоять на якорі і чекають звільнення каналу. Колона на південь також була заблокована.

Судно водотоннажністю 200 000 тон, одне з найбільших контейнеровозів в світі, має довжину 400 метрів (1312 футів) і ширину 59 метрів (193 футів) і може перевозити до 20 000 еквівалентних 20-футових контейнерів (TEU).

За даними SCA, в 2020 році через канал проходило близько 19000 судів, або в середньому 51,5 судна в день, з чистим тоннажем 1,17 мільярда тонн. Це становить близько 12% світової торгівлі і є основним джерелом твердої валюти для Єгипту.

Танкери почали скупчуватися біля Суецького каналу в очікуванні руху контейнеровоза.

“Потік азіатсько-європейських контейнерів знову посилився після місячного Нового року, тому тривале перекриття каналу буде мати серйозні наслідки, оскільки альтернативний маршрут через мис Кейп займає на 7 днів більше”, – сказав Тан Хуа Джо, консультант Liner Research.

За даними Liner Research Services, це посилить дефіцит, оскільки 30% світової ємності контейнеровозів проходить через Суецький канал.

За словами джерел, вплив на потоки нафти і газу буде залежати від того, скільки часу буде потрібно для визволення корабля.