Не заплатив Єдиний соціальний внесок – за кордон не пустять

У надрах українського уряду визрівають різні, часом дуже оригінальні і несподівані ініціативи. Одна з таки новацій полягає в тому, щоб обмежити виїзд в інші країни тим, у кого є заборгованість зі сплати ЄСВ (Єдиного соціального внеску).

Обмежити виїзд за кордон і заборонити певний час сідати за кермо автомобіля можуть тим громадянам, які є злісними неплатниками ЄСВ. Таким чином український уряд має намір поповнювати державну казну, де, згідно з останніми даними, грошей стає все менше, щоб виплачувати українцям чесно зароблені пенсії і зарплати.

виїзд за кордон

Про ініціативу введення обмежень на днях заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір. Високопоставлений чиновник уточнив, що ініціатива ввести нові обмеження належить Міністерству соціальної політики. Він підкреслив, що «планується встановити певні обмеження щодо виїзду за кордон, водіння автомобіля по тим, хто має заборгованість ЄСВ».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сотні тисяч українців ризикують залишитися без пенсій, оскільки їм може не вистачати страхового стажу і відсутності виплат роботодавцями ЄСВ.